Korona bukti u Britaniji: Oko 50.000 novozaraženih u jednom danu

Britanija je danas prijavila najveći broj novih slučajeva infekcije virusom korona u posljednja tri mjeseca, jer je broj zaraženih dostigao nivo koji je posljednji put viđen ljetos kada su u Engleskoj na snazi bile mjere restrikcije.

Broj zaraženih u Britaniji trenutno je mnogo veći nego u drugim zapadnoevropskim zemljama i porastao je za više od 60 odsto u posljednjih mjesec dana.

Vladini podaci pokazuju da je danas bilo 49.156 novih slučajeva infekcije u odnosu na jučerašnjih 45.140, što je najveći dnevni broj od 17. jula.

Britanija je 19. jula ukinula posljednja preostala ograničenja društvenog distanciranja radi suzbijanja virusa kada je pabovima i restoranima bilo dozvoljeno da rade punim kapacitetom, a noćni klubovi su ponovo otvorili vrata.

Broj slučajeva u stalnom je porastu otkako su se škole prošlog mjeseca vratile sa ljetnih raspusta, a studije su pokazale da infekcije rastu kod djece, čak i kada je došlo do pada prevalencije među odraslima.

Međutim, pošto je više od dvije trećine odrasle populacije potpuno vakcinisano, to je do sada dramatično smanjilo rizik od hospitalizacije i smrtnog ishoda.

Britanija je među prvima u svijetu po broju umrlih od kovida sa više od 138.629 smrtnih ishoda.

 

 

Ostavite komentar: