Kakva ljubav! Tinejdžer sa autizmom nakon razdvojenosti zbog korone vjerio djevojku

Oboje šesnaestogodišnjaci Stiven Begli i Lili Dod tokom izolacije nisu mogli da se vide šest mjeseci, ali uspijevali su da održe kontakt video pozivima.

Kada su se ponovo sreli nakon pola godine, Stiven je kleknuo i postavio čuveno pitanje.

Lili, koja pati od dijabetesa tipa 1 i rijetkog genetskog stanja koje ograničava njeno fizičko kretanje, odmah je rekla “da” Stivenu, prenosi Blic.

“Apsolutno se obožavaju. Jako su zaljubljeni, u svom malom svijetu, i vole da provode vrijeme zajedno. Za vreme karantina jedno drugome su jako nedostajali”, ispričala je Lilina majka, Ema Dod (51).

Dod je rekla da se smatra kako je Lili jedina osoba u Velikoj Britaniji s njenim tačnim stanjem, hromozomskom nepravilnosti koja je toliko rijetka da čak nema ni ime.

Ljudi obično imaju 46 hromozoma, pri čemu svaka ćelijaa obično sadrži 23 para. Međutim, Lili, koja takođe ima poteškoća s učenjem koje je povezano s njenim stanjem, ima tri kopije hromozoma broj 19, a ne dvije.

Fizički uticaj abnormalnosti znači da ne može da stvori suze i ima poteškoće u hodanju. Takođe, ima pretjerano aktivnu mokraćnu bešiku jer mišići ne rade pravilno, što znači da mora da nosi kateter. Ona i Stiven upoznali su se u februaru 2019. u školi za učenike sa posebnim potrebama i od tada su zajedno.

Ostavite komentar: