Kako izgleda Vuhan nakon otvaranja noćnih klubova

Vuhan, epicentar pandemije korona virusa, ponovo je otvorio noćne klubove, dok ostatak svijeta o tome za sad može samo da sanja.

Noćni život u Vuhanu vraća se u punom jeku gotovo sedam mjeseci nakon što je grad uspostavio strogo zatvaranje. Mladi partijaneri odlično su prihvatili ovu odluku i sada proživljavaju katarzu, piše “Wion”.

Društvenim mrežama se šire snimci žurki i koncerata

Društvenim mrežama šire se snimci partijanja, a takve scene u ostatku svijeta trenutno su nezamislive. Mladi stanovnici Vuhana uživaju u izlascima, gužvi, druženju u klubovima i hrani na uličnim štandovima. Čini da se dobro nadoknađuju izgubljeno vrijeme tokom perioda zatvaranja.

“Osjećam se kao da živim neki drugi život nakon prvog talasa epidemije u Vuhanu”, rekao je Žang Kviong (29) koji je rođendan proslavio s prijateljima u prepunoj pivnici.

U Vuhanu nije prijavljen nijedan novi slučaj lokalne transmisije korona virusa još od 10. maja. Imali su jedno od najstrožih zatvaranja na svijetu.

Grad od 11 miliona stanovnika bio je odsječen od ostatka Kine, iznenadno zatvaranje započelo je 23. januara. Putevi su bili blokirani, vozovi, autobusi i avioni nisu mogli u grad. Gotovo 3.900 od 4.634 slučajeva smrti od korone zabilježeno je upravo u Vuhanu.

Studenti, muzičari, umjetnici i mladi radnici, kičma noćnog života Vuhana, ispričali su svoje priče o tome kako im je bilo mjesecima zatvorenim u kućama. Mnogi su se pripremali za vrijeme kad se grad bude ponovo otvorio. To vrijeme je došlo, prenosi Index.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=Wdkn-TOTvwc&feature=emb_title

“Neka od nove muzike svakako će biti o pandemijskom vremenu”, kaže Vang Šingao, frontmen pop-rok grupe iz Vuhana, Mad Rat, koji je privukao više od stotinu ljudi na svom koncertu koji je održao u srijedu naveče,

 

 

Ostavite komentar: