Kad Srbi u Americi slave Božić: Zapucao i Vlade Divac

Na društvenim mrežama kruži snimak na kojem Srbi u Kaliforniji obilježavaju današnji praznik – pravoslavni Božić. Među njima je bio i košarkaš Vlade Divac.

Naime, kako se može vidjeti na videu, više desetina Srba zaustavio je svoje automobile i izašlo iz svojih kuća kako bi “ispucali” municiju iz pušaka i obilježili današnji praznik. Nekoliko njih je, u odijelima, izašlo iz svojih automobila, a potom pucalo u nebo.

U jednom trenutku, na snimku se pojavljuje i košarkaš Vlade Divac, koji takođe puca u nebo.

Na kraju snimka se može čuti i glas momka koji je sve snimao, a koji na lošem srpskom govori – Hristos se rodi.

Iako nije sigurno da li je snimak nastao ove ili prošle godine, istina je da Srbi u Kaliforniji već godinama unazad na ovaj način obilježavaju Božić.

https://twitter.com/Sevastokrator3/status/1347119316987088898

Stanovnici gradića Džekson u Kaliforniji su svake godine u prilici da vide vatrenu proslavu Božića po Julijanskom kalendaru, u režiji sugrađana srpskog porijekla.

U pitanju je dugogodišnja tradicija, koja je prije osam godina bila u fokusu svjetskih medija, nakon što su objavljeni snimci iz centra Džeksona na kojima se vidi veliki broj muškaraca obučenih u odijela koji pucaju u vazduh iz lovačkih pušaka, proslavljajući Božić, piše nova.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by serbstreet (@serbstreet)

Prošle godine se za razliku od ranijih godina, pucalo u vazduh sa dvije lokacije u centru grada Džeksona, a jedna je bio parking restorana.

Ostavite komentar: