Jezivo! Par se otrovao kiselim krastavcima, djeca tri dana bila pored mrtvih roditelja

Djevojčica i njen brat pronađeni su u stanu tri dana nakon što su njihovi roditelji preminuli od trovanja kiselim krastavčićima.

Rođaci ruskog para Jakunun, Aleksandra i Viktorije, nisu mogli da ih dobiju nekoliko dana na njihove telefone. Naime, propustili su porodično okupljanje i poslije nekoliko poziva na telefon se javila petogodišnja kćerka.

Djevojčica je rekla da su mama i tata zaspali i da već dugo spavaju, ali i da je otac promijenio boju. Ona se sve vrijeme brinula o bratu koji ima godinu dana. Natalija, Aleksandrova sestra, rekla je za ruske medije da je odmah nakon poziva došla u njihov stan.

“Kad sam vidjela, pala sam i počela sam da vrištim”, rekla je Natalija. Nakon dolaska policije i Hitne pomoći ustanovljeno je da je uzrok smrti trovanje.

Aleksandar i Viktorija su nekoliko dana prije nesrećnog događaja dobili od njegove bake domaće kisele krastavčiće. Sumnja se da je botulinum toksin iz krastavčića bio uzrok smrti. On izaziva paralizu i u najgorim slučajevima otkazivanje organa za disanje.

Komšija Mikail Komčenko je rekao policiji da alkohol nije bio razlog trovanja jer ga par nije konzumirao.

O dječaku i djevojčici se trenutno stara Aleksandrov otac, piše Kurir.



Ostavite komentar: