Jezivi detalji istrage! Mladić bježeći od policije skočio u ledenu rijeku i umro, oni “kulirali”

Dva britanska policajca su ostavila 15-godišnjeg dječaka u ledenoj vodi nakon što je uskočio u rijeku kako bi izbjegao hapšenje jer se plašio da će upasti u nevolje sa svojom majkom, javlja “The Telegraph”.

Tijelo Marsela Vočne pronađeno je dan nakon nesreće u novembru 2021. godine. Plutalo je oko četiri kilometra od mjesta na kom je uskočio u rijeku. U susu Vinčestera rečeno je da je policija pronašla Marsela kada je ušao u čamac i pokušala je da stavi lisice učeniku, ali se on opirao i umjesto toga skočio u rijeku.

Njegov prijatelj, koji je u to vrijeme bio sa Marselom, ali iz pravnih razloga ne može biti imenovan, rekao je da je majka nedavno kažnjavala Marsel i da se uplašio nevolja u kojima bi se našao ako bi bio uhapšen.

Prijatelj je rekao u istrazi da ga čuo Marselov “šoka zbog toga koliko je voda bila hladna”.

Dječaku su stavljene lisice na ruke i policija ga je odvela, a Marsel je ostao sam u vodi, saopštio je sud. Marsel je sreo prijatelja u Sautemptonu kasno uveče 7. novembra 2021. godine. Tinejdžeri su šetali okolo prije nego što su na kraju stigli na Kobden most u gradu Biternu.

Njegov prijatelj je u istrazi rekao da su se zatim ukrcali na niz čamaca usidrenih u blizini, dodajući: “Samo smo se smijali. Bili smo radoznali da ih pogledamo i da vidimo kako izgledaju iznutra.”

Rekao je da je vidio kako ljudi u blizini zovu policiju, pa su potom pokušali da se sakriju. Čamac je bio privezan uz ponton kod Kobdenskog mosta i na njega su ušetala dvojica policajaca.

Tinejdžer je rekao da je Marsel teško disao i rekao: “Ako su to federalci, ja ću uskočiti i pobjeći. Marselovog prijatelja, koji je bio bliže pontonu, izvukao je jedan od policajaca.

Marsela je zgrabio jedan od policajaca, koji je pokušavao da mu stavi lisice, ali je tinejdžer stalno vikao: “Ne mogu ja ovo. Ne mogu to ponovo da uradim svojoj mami”, rečeno je na sudu.

Policajac je pokušao da zgrabi Marselovu drugu ruku, ali je on nastavio da se opire. Istraga je čula da je Marsel tada rekao policajcu: “Ne dozvoljavam da me uhapsite.”

Prijatelj je dodao: “Skočio je u vodu… Sjećam se prskanja i velikog dahtanja.”

“Sjećam se samo da sam čuo prskanje i dahtanje jer je te noći bilo stvarno hladno.”

Mrtvozornik Džejson Peg upitao je tinejdžera da li je policajac provjerio da li je Marsel dobro, a on je odgovorio: “Ni na koji način. Bili su više fokusirani na pitanje šta imam na sebi.”

Prema riječima tinejdžera, dva policajca su se vratila do automobila i pozvala pomoć, ostavljajući Marsela samog u vodi. Istraga se nastavlja.

Ostavite komentar: