Jeziva ispovijest: Nisam imala majku i oca, ostala sam u sirotištu. Tukli su me i silovali

Slučaj rumunske rukometašice Marijane Ćetiner (Cetiner) za portal “gsp.ro”, u kojem je govorila o odrastanju bez roditelja, seksualnom zlostavljanju i danima provedenim u zatvoru, šokirao je cijeli svijet.

“Nisam imala majku i oca, ostala sam u sirotištu. Tukli su me i silovali. Ta beba je umrla. Da, u sirotištu. Takođe me je silovao trener, da, Nita Grigore”, priča Marijana Ćetiner.

Kako je rekla, ona nije bila jedina.

“Nisam bila jedina koju je trener zlostavljao. Zlostavljanje je započelo u 12. godini. Događalo se u kampu. Pozvao bi vas u svoju sobu i natjerao da se svučete. Ako niste željeli on bi rekao: “Sutra ideš kući, vraćaš se u sirotište. Đavo te uzima”! Nisam mogla ni sa kim da razgovaram. Ko će da te brani? Svijet bi njemu vjerovao”, izjavila je Ćetiner.

Fizičko zlostavljanje je bilo i na utakmicama, ako trener ne bude zadovoljan sa igrom.

“Kada niste postigli gol, tukli bi vas tamo na klupi. Rekao bi:” Ako ne postignete 10 golova od 10, đavo će vas odvesti”! To se događalo dok nisam zatrudnjela. Morala sam da abortiram u petom mjesecu i umirala sam. Imala sam 12-13 godina. Bilo je teško, strašno! Prljavi trener. Ne znam da li je još uvijek živ. Kad nemaš mamu ili tatu, sve ode dođavola. Život je bio težak”, poručila je Marijana Ćetiner.

Sa druge strane, bivša igračica uhapšena je 1995. godine i osuđena na tri godine zatvora zbog “podsticanja ili primamljivanja osobe na seks sa ljudima istog pola”. Poslije skoro tri godine u kojima je rekla da je pretrpila stravična mučenja u zatvoru Aiud i Tirgsor, Cetiner je 1998. godine oslobođena je dekretom predsjednika Emila Konstantineskua.

Marijana se prijavila za politički azil u Njemačkoj, gdje i danas živi, piše rumunski portal, prenosi Avaz.

Ostavite komentar: