Jedan ranjen, drugi pretučen: Detalji hapšenja osumnjičenih za masakr u Moskvi FOTO

23.03.2024. | 11:05

Teroristi koji su ubili više od 90 ljudi u Moskvi pokušali su prema informacijama ruskog kanala SHOT da pobjegnu u Ukrajinu.

Policija je oko 3 sata pucala u Karačinskom okrugu na bijeli “reno simbol” kojim su teroristi bježali nakon napada na koncertnu salu Krokus nakon čega se vozilo prevrnulo.

Automobil je izrešetan, gume su probušene, a prednji dio se okretao zbog ogromne brzine kojom se kretao. Dvojica terorista su odmah savladana dok su ostali pobjegli u šumu, međutim, locirani su i uhapšeni poslije kraće potrage.

Navodno su uhapšeni državljani Tadžikistana. Mediji prenose fotografije na kojima su navodno oni, međutim, za sada identitet osumnjičenih nije zvanično potvrđen.

Najmlađi među njima je navodno Muhamedsobir Fajzov (19) koji je tokom hapšenja ranjen i ne može da zatvori oko zbog oštećenja. Trenutno se nalazi u bolnici na operaciji. Fajzov je pokušao da uzvrati vatru kako bi zadržao snage bezbjednosti, ali je ranjen.

Objavljena je i fotografija još jednog muškarca koji je navodno uhapšen. Na fotografiji se vidi da je on pretučen. Teroristi su inače nakon napada prešli oko 400 kilometara i do granice im je ostalo manje od 100.

Istražioci ruskog istražnog komiteta počeli su saslušavaju osumnjičene za teroristički napad na Krokus.

“Specijalne službe u regionu Brjanska, nedaleko od granice sa Ukrajinom, privele su četvoricu osumnjičenih među onima koji su izvršili teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus”, navodi se u saopštenju Istražnog komiteta.

Teroristi će prema navodima FSB biti prebačeni u Moskvu.