Izuzetno teška godina! U ovom dijelu svijeta na današnji dan zabilježen je prvi slučaj korone

Danas je broj novozaraženih od kovida19 u Italiji 13.574, a 477 pacijenata je preminulio od zaraze u jednom danu, javlja agencija Ansa.

Na današnji dan, tačno prije godinu dana, u Italiji je zabilježen prvi slučaj zaraze kovidom-19 bračni par Kineza koji su bili u turističkoj posjeti, primljeni su u rimsku bolnicu gdje su liječeni od kovid-19 sve do marta, kada je Italija proglasila prvi tromjesečni karantin, podsjeća onlajn novina “Fanpejdz”.

Od početka pandemije do sada u Italiji je preminulo vise od 87.000 osoba.

Kako je najavilo ministarstvo za zdravstvo, a na osnovu epidemioloških rezultata, većina od 20 italijanskih regija će smanjiti nivo ograničenja uvedenih zbog zaraze. Samo četiri regije ostaju u takozvanoj “crvenoj” zoni, a to podrazumijeva ograničenja vrlo slična karantinu.

I dalje ostaju na snazi osnovne mjere zaštite, između ostalog obaveza nošenja zaštitnih maski i u zatvorenim i u otvorenim prostorima, policijski sat od 22 sata uveče do 5.00 ujutro narednog dana, kao i zabrana međuregionalnog kretanja.

Zdravstvene vlasti, pred najavljeno smanjenje anti-kovid mjera, apeluju na građane da ipak ostanu što je moguće više kod kuće i da izbjegavaju okupljanja.

Ostavite komentar: