Iz Bijele se preselio u još veću kuću: Evo gdje će sada živjeti Donald Tramp VIDEO

Donald Tramp se iz Bijele kuće preselio u još veću kuću, rezidenciju Mar-a-Lago na Floridi.

Mar-a-Lago, ili „zimska Bijela kuća“, nalazi se na 22. mjestu liste najvećih kuća u SAD, sa 5.800 kvadratnih metara, dok je Bijela kuća u Vašingtonu na 33. mjestu sa 5.100 kvadrata.

Trampov privatni klub i odmaralište u Palm Biču bio je utočište za njegovu porodicu dok je bio predsjednik i kada je želio da se odmori, a sada će mu biti mjesto stalnog boravka.
Cijelo imanje, koje ima osam hektara, Tramp je kupio 1985. godine za osam miliona dolara, a izabrao ga je kao zvaničnu rezidenciju, umjesto njujorške, 2019. godine.

Članarina u njegovom klubu košta 200.000 dolara, ne računajući godišnju naknadu od 14.000 dolara i obavezne minimalne troškove za ručkove od 2.000 dolara. Pretpostavlja se da klub ima oko 500 članova.
Mar-a-Lago sa jedne strane izlazi na Atlantski okean, a sa druge na obalni kanal koji je povezan sa okeanom.

Objekat, koji je izgrađen 1927. godine, ima 128 soba. a komšiluk ima i nezvanični naziv „Red milijardera“. Kako je objavio Blumberg, prosječan godišnji prihod u ovom kraju je 1,37 miliona dolara po osobi, što je treći najveći prihod za neki dio grada koji ima svoj poštanski broj u SAD, prenose “Novosti“.

Kako procjenjuju američki mediji, Tramp je godišnje od ovog imanja zarađivao između 15 i 25 miliona dolara.

 

 

Ostavite komentar: