Istražujući ubistvo muškarca iz BiH, optuženom našli leš u zamrzivaču

06.08.2023. | 22:44

Brendon Sanders (33), koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog ubistva Rasima Katanića (69), porijeklom iz BiH, mogao bi formalno biti optužen za još jedno ubistvo.

Naime, istražujući Katanićevo ubistvo, čikaška policija je detaljno pretresela stan optuženog Sandersa i u zamrzivaču su pronašli leš mlade, ženske osobe, čiji identitet nije bio poznat. Međutim, nakon detaljne DNK analize utvrđeno je da riječ o studentkinji Iman al Saradž (18). Kako prenose američki mediji, djevojka je navodno pretučena na smrt.

Podsjetimo, Brendon Sanders (33) optužen je za ubistvo prvog stepena te za oružanu pljačku nakon što je 12. maja ubio Rasima Katanić (69), porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Sve se desilo na krovu jedne zgrade gdje je Katanić, inače vlasnik “K & R Heating & Cooling” došao da popravi klimu u jednom restoranu.

Policija je saopštila da je Sanders izbo Katanića, a onda od njega uzeo srafciger kojim je kasnije obio dva stana u zgradi. Kako dalje stoji u saopštenju, Katanić je radio na krovu restorana popravljajući kompresor kada je ubijen

Nakon što je izbo Katanić u vrat i glavu, on je od njega ukrao novčanik, ključeve te pomenuti šrafciger.

Nadzorne kamere su snimile Sandersa kako izlazi iz zgrade u odjeći koju je ukrao iz stanova u koje je provalio. Katanićev šrafciger je ostavio na jednom poštanskom sandučetu u zgradi, prenose “Nezavisne novine“.

Katanićeva kćerka Aida Sutardio izjavila je za američke medije da je njen otac bio u penziji, ali da je nastavio da održava ventilacione sisteme svojim dugogodišnjim klijentima.

Ona kaže da još uvijek ne mogu da shvate da je ubijen na takav način.

“Nikada ne bi mogli ni da pomislimo da će se njegov život okončati na ovakav način”, rekla je ona.

Motiv ubistva je i dalje nejasan, ali je Sandersovo ponašanje tog dana bilo neuobičajeno a optužnici se navodi da je bio i psihički nestabilan.