Intenzivno razmišlja da odstupi s trona: Kraljici Elizabeti zdravlje sve lošije

Da li je kraljica Elizabeta donijela neke neočekivane odluke, da li je vitalnost polako napušta? O svim ovim pitanjima veoma intenzivno piše britanska i svjetska štampa posljednjih dana.

Kraljica Elizabeta u bolnici provela noć

Velika Britanija je prošle nedjelje bila na nogama. Prvi put poslije mnogo vremena kraljica Elizabeta nije se pojavila na nedjeljnoj službi u vindžorskoj kapeli, a potom je otkazala dvodnevnu posjetu Sjevernoj Irskoj, na koju ide svake jeseni. No, ono što je njene sunarodnike najviše zabrinulo nesumnjivo je vijest da je noć provela u bolnici “Kralj Edvard VII” u centralnom Londonu, zbog preliminarnih pregleda. Budući da se takve kontrole obično ne rade noću, sumnjičavost nacije bila je opravdana.

Već sutradan vratila se u Vindzor, kažu – izvrsno raspoložena, a iz njene zvanične rezidencije, Bakingemske palate, stiglo je objašnjenje da su joj ljekari savjetovali odmor kako bi prikupila energiju za predstojeći ekološki samit u Glazgovu.

Tabloidi, kojima je kraljevska porodica tradicionalno trn u oku, požurili su da objave da je Elizabeti do daljeg zabranjen alkohol. Navodno, morala je da odustane od omiljenog džina poslije ručka i večernjeg martinija. Odluka da li će učestvovati na konferenciji zakazanoj za sljedeću nedjelju biće naknadno donijeta.

Predaće krunu unuku princu Vilijamu?

Iza najstarijeg monarha na svijetu nije samo 95 godina života, već i nekoliko teških mjeseci. Otkako joj je preminuo suprug, princ Filip, Elizabeta se retko pojavljuje na javnim događajima. Zbog pandemije je svakako opreznija, posebno u tako poznom dobu, ali nagađanja o njenom zdravstvenom stanju na Ostrvu ne prestaju. Sledeće godine trebalo bi da proslavi platinasti jubilej – sedam decenija na tronu.

Iz svih ovih razloga, intenzivno se spekuliše da kraljica priprema tranziciju vlasti, odnosno predaju trona, i to nje svome sinu, već unuku Vilijamu, u koga, tvrde pouzdani izvor sa dvora – ima mnogo više poverenja nego u rođenog sina!

Ostavite komentar: