Incident na parkingu! Spasio dijete iz vozila koje je “gorjelo” na suncu, pa dobio prijavu

Jedan muškarac iz Njemačke dobio je krivičnu prijavu nakon što je razbio staklo na “tojoti” iz koje je dopirao dječji plač.

Incident se odigrao u prošli petak na jednom parkingu u Bremenu, a otac je odlučio da tuži prolaznika i da traži naplatu štete.

Naime, muškarac je prolazio parkingom kada je nešto prije podneva čuo uznemireni dječji plač iz jednog vozila. Kada je prišao automobilu, ugledao je dijete kako sjedi u svom sjedištu u zaključanom automobilu koji je gorio na suncu i neutješno plače, prenose Nezavisne.

Savjesni prolaznik je prvo počeo da doziva pomoć, nadajući se da će da dozove roditelje. Međutim, kako se niko nije pojavio, a napolju je bilo više od 30 stepeni, muškarac je poslije dva minuta razbio staklo na automobilu i izvukao dijete napolje.

Poslije nekoliko minuta došao je otac (57) i napao prolaznika koji je njegovom djetetu spasio život. Otac je rekao da je beba čvrsto spavala, a da je on istrčao na nekoliko minuta da nešto završi, te dijete nije htio da budi.

Otac je rekao i da je auto bio djelimično parkiran u hladu, a ustanovljeno je da je parking plaćen 11 minuta prije nego što je pozvana policija. Vlasnik je protiv prolaznika podnio prijavu i tražio naknadu štete, a policija je po službenoj dužnosti obavijestila centar za socijalni rad zbog sumnje da je riječ o slučaju zanemarivanja maloljetnog djeteta, piše RTL.de.

Ostavite komentar: