Ilon Mask razbjesnio Ukrajince: Oglasio se i Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) oglasio se na Twitteru gdje je reagovao na prijedlog američkog milijardera i vlasnika Tesle Ilona Maska (Elon Musk) o mirovnom sporazumu između Ukrajine i Rusije.

Zelenski je upitao svoje pratioce na Twitteru kojeg Ilona Maska više vole, onog koji podržava Ukrajinu ili onog koji podržava Rusiju.

Inače, Maskov prijedlog mirovnog sporazuma ima četiri tačke. Mask je predložio da se ponove izbori u regijama sa istoka Ukrajine u kojima je Rusija sprovela referendume, ali da oni ovog puta budu održani pod nadzorom UN-a. Takođe, Mask je naveo da Rusija odlazi ako je to volja naroda i da bi Krim ostao formalno dio Rusije. Takođe, predložio je da Ukrajina ostane neutralna, odnosno da ne ulazi u NATO savez.

Na njegov prijedlog reagovao je i savjetnik Zelenskog Mihajlo Podoljak (Podolyak).

– Evo boljeg prijedloga. Pod jedan, Ukrajina kontroliše svoje teritorije. Uključujući i aneksirani Krim. Pod dva, Rusiju podvrgnuti demitalirizaciji i obaveznoj denuklerizaciji kako više ne bi mogla biti prijetnja po druge. Pod tri, ratni zločinci da se izvedu pred međunarodni sud – poručio je Podoljak.

 

 

Ostavite komentar: