Igra sudbine! Seksualni prestupnik lažirao smrt, nađen u bolnici nakon što se zarazio koronom

17.01.2022. | 21:17

Optuženi seksualni prestupnik iz SAD-a, koji je lažirao sopstvenu smrt kako bi izbjegao zatvor, pronađen je u škotskoj bolnici nakon što se zarazio korona virusom.

Nikolasa Rosija, odnosno Nikolasa Alaverdijana policija je tražila u vezi sa optužbama za seksualni napad u Juti 2008. godine i u Ohaju 2018. godine, saopštilo je tužilaštvo.

Njegova smrt od tumora limfnog tkiva objavljena je krajem februara 2020. godine, ali sada se ispostavilo da je godinama živio u Glazgovu pod imenom Artur Najt, kada je nedavno zbog korone primljen u bolnicu, prenosi “Dejli star”.

“Priveden je i tužilaštvo Jute sa saveznim i menđunarodnim agencijama radi na izručenju Rosija nazad u Jutu. Rosi je pobjegao iz Amerike da bi izbjegao krivično gonjenje i pokušao da navede istražioce i zakonodavce u drugim državama da vjeruju da je on preminuo”, navodi se u saopštenju.

“Neću da lažem, jednim dijelom mi je to bilo malo sumnjivo, ali sam sa druge strane prihvatio ono što mi je rekla njegova žena. Ne želim da vrijeđam nikoga govoreći da nije mrtav. Tako da sam prihvatio ono što sam čuo”, izjavio je Rosijev advokat Džefri Pajn.

Kako kaže tužilac iz Jute, Rosi bi, da nije dobio Kovid, i dalje verovatno bio na slobodi, ali da sada policija ima dovoljno DNK dokaza i otisaka pristuju da izruče Rosija nazad u Roud Ajlend, piše srbijadanas.com.