“I mi moramo da plaćamo kiriju”: Seksualni radnici protestuju zbog zaključavanja

Seksualni radnici na ulicama gradova Holandije protestuju zbog zaključavanja usljed pandemije korona virusa, i traže pravo povratka na posao.

Mnoštvo demonstranata okupilo se na ulicama Haga s transparentima, a ispred parlamenta protestovali su protiv mjera zaključavanja.

Seksualna radnica iz Arnhema, koja se predstavila kao Melisa, rekla je: „I mi moramo da plaćamo kiriju kao i svaka druga osoba koja radi, pa zašto onda svi mogu da rade osim nas”?

Seksualni radnici su nezadovoljni zbog toga što im je onemogućen rad, dok je pripadnicima drugih profesija, kako navode, koje zahtjevaju bliži kontakt, poput frizera, radnika u salonima ljepote i maserima, dozvoljeno da ponovo rade.

Mjere zaključavanja, vlada je pooštrila prošle nedjelje zbog toga što je broj inficiranih koronavirusom nedavno počeo da raste. Žena koja se predstavlja kao Mojra, i koja takođe protestuje i želi da ponovo radi, tvrdi da svoj posao može da radi na većoj udaljenosti od, recimo frizera.

„Mogu da pružam svoje usluge klijentima iz bezbjedne daljine i imam bičeve duže od makaza za šišanje šiški. Tako da ću biti dobro”, rekla je Mojra.

Na nekim lokacijama u Roterdamu, radnici koji rade u industriji zabave iz protesta vrijeme provode na otvorenom, za stolovima kafića.

Zaposleni u kafićima i ugostiteljskim objektima, takođe nezadovoljstvo iskazuju tako što otvaraju svoje terase i drže jelovnike na stolovima, piše RTS.

Ostavite komentar: