EU ispunila cilj: 70 odsto odraslog stanovništva vakcinisano protiv korone

Evropska unija ispunila je ciljeve kada se radi o vackinaciji stanovništva protiv kovida 19, izjavila je predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Ona je u obraćanju javnosti putem video-veze rekla da je EU ispunila obećanje i zaštitila 70 odsto odraslih od virusa korona.

“EU je održala svoje obećanje. Naš cilj je bio da zaštitimo 70 odsto odraslih u Uniji najmanje jednom dozom vakcine u julu. Danas smo ispunili taj cilj”, istakla je Fon der Lajenova.

Prema njenim riječima, 57 odsto odraslih je sada potpuno zaštićeno dvostrukom vakcinacijom, te da je Evropa među “liderima” u svijetu na tom polju.

Uprkos uspješnosti kampanje vakcinisanja, Fon der Lajenova je pozvala vlasti zemalja da ne spuštaju gard dok se ne vakcinišu svi koji imaju uslove za to, prenio je “Sputnjik”.

“Delta soj je vrlo opasan i stoga pozivam svakog ko ima mogućnost da se vakciniše, radi svog zdravlja i zaštite drugih”, naglasila je Fon der Lajenova.

Predsjednik Evropske komisije napomenula je da građani EU mogu biti uvjereni da će blok nastaviti da obezbjeđuje dovoljne zalihe vakcina.

Ostavite komentar: