E vala nećeš Tajip: Gradonačelnik se obratio Bošnjacima u Istanbulu na maternjem jeziku VIDEO

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu uputio je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Turskoj oštru poruku aktuelnom šefu države Redžepu Tajipu Erdoganu i to na maternjem jeziku Bošnjaka. 

Tursku, podsjetimo, sutra čeka drugi krug predsjedničkih izbora, a snage će odmjeriti Redžep Tajip Erdogan iz vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i Kemal Kiličdaroglu iz Republikanske narodne partije (CHP).

Imamoglu se posljednjih dana aktivno uključio u predizbornu kampanju u Istanbulu. Posjetio je između ostalog i predgrađe Bajrampašu gdje velikim dijelom žive ljudi iz BiH.

“Strpljenjem i osmijehom ubijedićemo ćemo naše okruženje i odvesti ih do glasačke kutije. Nećemo ostaviti nijednu osobu iza sebe” poručio je Imamoglu.

Gradonačelnik Istanbula se u jednom momentu obratio i na maternjem jeziku Bošnjaka i poručio Erdoanu da neće osvojiti još jedan mandat, navodi “Kurir”.

“E vala nećeš Tajip” rekao je Imamoglu na oduševljenje prisutnih.

Erdoan je prije dvije nedjelje u prvom krugu na izborima osvojio 49.5 odsto glasova dok je Kiličdarogluu pripalo 44.9 odsto.

Izbori se održavaju pod teretom velike inflacije i pada vrijednosti lire i stravičnog zemljotresa koji je u februaru usmrtio preko 50.000 ljudi.

Ankete pokazuju da bi Erdogan mogao da osvoji između 52 i 54 odsto glasova, ali u drugom krugu su iznenađenja moguća i mnogo će zavisiti od izlaznosti koja je prije dvije nedjelje bila čak 87 odsto.

Ostavite komentar: