Državljanin BiH osuđen na 10 godina zatvora zbog napada na njemačkog policajca

03.08.2023. | 23:29

Nikola L. (25), državljanin BiH, zajedno sa Batuhanom B. (24), i Emirkanom B. (18), obojica državljani Turske, osuđen je na višegodišnju kaznu zatvora zbog napada i premlaćivanja njemačkog policajca u Ulmu.

Naime, oni su osuđeni za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda, pa je tako najveću kaznu dobio Batuhan B. koji je osuđen na 11 godina, Nikola L. na 10, a Emirkan B. na šest godina.

Takođe, sudija je odredio da se žrtvi dodijeli odšteta od 20.000 evra.

Premlaćivanju policajca bio je prisutan i 13-godišnji dječak, ali on je zbog svojih godina pušten na slobodu.

A, sve se desilo u noći 8. februara. Naime, njemački policajac, kojeg njemački mediji nazivaju Toni T. (ime je promijenjeno radi zaštite privatnosti), vraćao sa dužnosti i u centru grada naišao na četiri maskirana napadača. Oni su, bez ikakvog povoda, napali policajca i počeli da ga udaraju, prenose “Nezavisne novine“.

Međutim, neposredno prije nego su ga napali, policajac ih je uočio iz daljine jer su mu bili sumnjivi i uspio da pozove svog kolegu. Ipak, napadači su bili brži od kolege, pretukli su ga i uspjeli pobjeći.

“Nakon jednog jakog udarca, pao sam na zemlju. Onda sam osjetio brutalne udarce u glavu, stalno su vikali i hrabrili jedni druge. Kao da su međusobno navijali”, rekao je pretućeni policajac tokom svjedočenja na sudu.

Sjeća se da im je rekao:”Ili prestanite, ili me dokrajčite”. Onda je izgubio svijest i nakon toga se više ničega ne sjeća. Sljedeće čega se sjeća jeste da se probudio u bolničkoj sobi, a zbog fraktura jedva je disao. Kako sam kaže, doktori su mu bukvalno spasili život.

Iako su nasilnici pobjegli nakon napada, policija im je ušla u trag nakon svega nekoliko dana. Ispostavilo se da svi imaju dosijee u policiji, s tim da su Batuhan B. i Nikola L. već bili u zatvoru.

Mediji prenose da njihova žrtva i dalje ima pločice u glavi, jer je najveći broj lomova bio upravo u predjelu glavu. Čim je izašao iz bolnice, krenuo je psihologu koji je uspio da mu pomogne u toj mjeri da se vrati na posao. Međutim, kako i sam kaže, više neće raditi noćne smjene.

Oznake: Napad, Nikola, Presuda