Dramatično hapšenje: Narko dileri se posvađali na brodu, pa Srbina bacili u more

17.04.2024. | 19:11

Španska policija je u akciji kodnog naziva “Grajuela” (čavka) razbila jednu od najvećih mreža za trgovinu drogom, koja je koristila takozvanu afričku rutu, a među članovima ove bande ima i državljana Srbije.

Kako su naveli, u ovoj akciji koja je trajala duže vrijeme, zaplijenjeno je četiri tone hašiša i 627 kilograma kokaina, a posljednje u nizu hapšenje dogodilo se prije nekoliko dana u blizini plaže Matalaskanas u provinciji Huelva, kada su lisice stavljene državljaninu Srbije.

Kako prenose španski mediji, akcija hapšenja bila je vrlo dramatična, a inspektori su najprije iz mora spasli srpskog narko-dilera, a onda su mu stavili lisice. Policija je motirila na brod koji je dolazio iz Lisabona. Na njemu je bilo petoro trgovaca drogom, od kojih je jedan državljanin Srbije, jedan je porijeklom iz provincije Kadiz, a preostala dvojica su iz Galicije. Kada su narko-dileri shvatili da im je policija za petama, pobacali su pakete sa kokainom u more, kako bi olakšali plovilo i kako bi mogli brže da pobjegnu – prenose španski mediji detalje filmske akcije.

Kako dalje navode, bacanje tovara u vodu dovelo je do svađe među dilerima.

Prema jednoj verziji, Srbin je u jednom trenutku napao nožem svog saradnika iz Kadiza. To je uradio u namjeri da ga spriječi da baci kokain. Međutim, tokom međusobnog obračuna, trojica Španaca su Srbina bacila u more kako ih ne bi ometao u bjekstvu.

Prema drugoj verziji, nakon sukoba sa saradnicima, Srbin je sam skočio u more kako bi se spasao – navode izvori i dodaju da je ishod u svakom slučaju bio hapšenje Srbina i zaplena 627 kilograma kokaina, prenosi Kurir.

Što se tiče njegovih saradnika, oni su uspjeli da svojim “narko-čamcem” pobjegnu policiji i za njima se i dalje traga. Inače, svi oni su pod istragom u okviru akcije Grajuela – objašnjavaju izvori.