Drama u Austriji: Državljanka BiH spasena iz hladnog Dunava

16.01.2024. | 23:12

Državljanka Bosne i Hercegovine (61) juče je hrabrom reakcijom Austrijanaca spasena iz Dunava nakon što je usljed hipotermije već izgubila svijest.

Naime, Austrijanac Kristijan Brauer (47) juče je bio na radnom zadatku kada mu je jedan od prolaznika skrenuo pažnju da se u vodi, nedaleko od njega, nalazi žena.

Brauer nije oklijevao ni sekunde, skinuo se i skočio u hladni Dunav te uz pomoć prolaznika uspio da ženu izvuče na obalu.

Samo spasavanje nije išlo glatko jer ih je više od 50 metara nosila jaka struja. Ali, na kraju žena je bezbjedno izvučena na obalu Dunava.

Brauer kaže da nije ni sekunde razmišljao da li treba da skoči u vodu:

“Tek kada je došla hitna pomoć i kada su počeli da je reanimiraju, a ona počela da reaguje, shvatio sam da sam zapravo spasao jedan život”, kaže Kristijan Brauer, dodajući da je žena plutala Dunavom.

Na lice mjesta je došla hitna pomoć koja je počela reanimaciju, s obzirom da žena u prvi mah nije reagovala. Inače, već je bila nastupila hipotermija s obzirom da je temperature Dunava iznosila svega 2,9 stepeni Celzijusa. Ona je odmah prebačena u kliniku Sestara milosrdnica gdje je nastavljeno liječenje.