Drama na nebu! Avion sa više od 300 putnika sletio zbog sumnje na trgovinu ljudima

25.12.2023. | 19:15

Avion sa stotinama indijskih državljana koji je prizemljen u Francuskoj zbog istrage o trgovini ljudima, kreće ka Indiji.

Vlasti Francuske dopustile su da avion koji je letio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za Nikaragvu sa 303 indijska putnika poleti nakon što su su primile prijavu da bi u avionu mogle biti žrtve trgovine ljudima.

Oko 300 putnika provelo je četiri dana blokirano na ruralnom francuskom aerodromu nakon dojave da su putnici možda žrtve krijumčara ljudi, Skaj Njuvs.

Tužilaštvo je saopštilo da je anonimna prijava signalizirala da je avion, kojim upravlja mala čarter kompanija Legend erlajnz sa sjedištem u Rumuniji, prevozio ljude koji bi mogli da budu žrtve trgovine ljudima. Avion je zadržan u četvrtak pošto se radi dopune goriva spustio istočno od Pariza, na Vatri, mali aerodrom u okrugu Šampanj koji se prvenstveno koristi za čarter i kargo letove.

Putnici i posada su bili zatvoreni na Vatriju. U početku su držani u avionu A340, okruženi policijom na pisti, ali su u četvrtak uveče prebačeni u glavni hol aerodroma da tamo spavaju, rekao je zvaničnik.

Na slučaju rade istražitelji specijalizovane francuske jedinice za organizovani kriminal, granična policija i žandarmi avijacije.

Ambasada Indije u Francuskoj je na društvenoj mreži Iks objavila da je osoblje Ambasade dobilo konzularni pristup putnicima, prenosi Telegraf.