Domaća umjesto stranih vozila: Volodin obećao poslanicima “moskvič”, “ladu” i “aurus”

Poslanici Državne dume testiraće automobile domaće proizvodnje umjesto stranih vozila prije nego ih daju zvaničnicima, rekao je predsjednik donjeg doma Vjačeslav Volodin.

“Morate početi od sebe. Razgovarao sam sa liderima grupa u državnoj Dumi o korištenju automobila domaće proizvodnje i svi poslanici su to podržali”, rekao je Volodin.

On je rekao da će poslanici za poslovna putovanja koristiti “moskvič”, “ladu” i “aurus”.

“Uskoro će početi proizvodnja `volge`, koja će takođe biti uključena”, rekao je on.

On je podsjetio da se automobili različitih brendova iznajmljuju u regionima za potrebe poslanika, ali od septembra za te svrhe koristiće se samo domaći automobili.

Volodin je rekao da on sam koristi “aurus”, a u slobodno vrijeme “moskvič 3”. “To je dobar automobil, prostran, ekonomičan i pouzdan”, rekao je on.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je juče na sastanku sa šefovima proizvodnih pogona i firmi da službenici treba da voze ruske automobile. On je dodao da svi zvaničnici u zemlji od sada treba da voze domaća, a ne strana vozila jer svi treba da shvate da je neophodno razvijati domaće brendove, a što ujedno znači i unapređenje kvaliteta života.

Kompanija “Avtovaz” saopštila je da su oni u stanju da obezbijede automobile u okviru državnog naloga zvaničnicima širom zemlje.

Ostavite komentar: