Do oltara u kolicima! U suzama rekli “DA” jedno drugom, mladi ostalo nekoliko sati života

Ashleigh Simrajh (23) ljekari su rekli da je kvržica koju ima na nozi bezazlena još 2018. godine, ali godinu dana kasnije oboljela je od agresivnog raka.

Prošlog mjeseca rekli su joj da joj je preostalo još samo nekoliko sedmica života. Uprkos stravičnoj dijagnozi udala se na emotivnoj ceremoniji za svog vjerenika Jasona Halea prošle subote okružena omiljenim životinjama u SeaWorldu u Australiji, piše Mirror.

Ashleigh je primijetila kvržicu na nozi još 2018. godine, ali ljekari su joj rekli kako je riječ o bezopasnoj bradavici. Godinu dana kasnije dijagnostifikovan joj je melanom koji se proširio cijelim njenim tijelom.

Prošli mjesec Ashleigh je saznala da ima nekoliko sedmica života, ali to je nije spriječilo da ode u SeaWorld kako bi se udala za ljubav svog života. Na dirljivom vjenčanju bilo je 50 najbližih prijatelja i članova porodice. Stotine ljudi doniralo je novac kako bi pomogli Ashleigh. Ali, na žalost do oltara nije mogla hodati, već su je vozili u kolicima. Mladenci su plakali dok su izmjenjivali zavjete.

“Jako sam ponosan na tebe i presrećan sam što ću te imati priliku zvati svojom suprugom”, rekao joj je Jason sa suzama u očima.

Njen bijesan otac Tony Simmo rekao je kako doktori moraju odgovarati zbog toga što joj nisu napravili biopsiju, već su joj rekli da ima bradavicu.

“Ona sada ima rak pluća, rak jetre, rak u prsima i samo nekoliko dana života. Osjećamo se izdanima jer je ona vjerovala doktorima i nastavila je sa svojim životom kao da je sve u redu”, rekao je za MailOnline.

“Ona je veliki borac”

Preko platforme Go Fund Me prikupljen je novac kako bi se što više olakšali posljednji dani života nesrećne Ashleigh koja trenutno leži u svom domu, a za nju se brine medicinska sestra.

“Ashleigh se ne želi vratiti u bolnicu i mi ćemo se kao porodica pobrinuti da ona ostane kod kuće okružena ljudima koji je vole”, istakao je njen otac te je naglasio kako je ona veliki borac.

“Ashleigh se još uvijek tako žestoko bori i još uvijek prkosi onome što su joj doktori rekli. Opet su nam jutros rekli da se pripremimo za najgore, jer joj je ostalo samo nekoliko sati života što nas je sve uništilo, ali ona se ne da i trenutno izgleda dobro”, ispričao je Tony.Ostavite komentar: