Djevojčica se bori za život: Beba od 11 mjeseci pogođena zalutalim metkom u lice

21.01.2022. | 09:40

Jedanaestomjesečna djevojčica je u kritičnom stanju nakon što je u srijedu uveče pogođena zalutalim metkom u lice tokom oružanog obračuna u Bronksu.

Beba je sjedila u automobilu sa svojom 32-godišnjom majkom kad je došlo do pucnjave nešto prije 7 uveče u naselju Fordam Manor.

Na snimku se vidi kako osumnjičeni muškarac beži od drugog i prolazi pored prodavnice. Drugi čovjek je zapucao ka bjeguncu a tokom razmjene vatre beba je pogođena u lijevi obraz.

Majka je nepovrijeđena u incidentu, a obojica osumnjičenih su u bjekstvu, prenio je Dejli mejl.

Beba je posljednja žrtva talasa nasilja u gradu a novi gradonačelnik Erik Adams je odlučan da se obračuna sa kriminalom. Djevojčica, koja će u petak napuniti godinu dana, prevezena je u bolnicu u kritičnom, ali stabilnom stanju. Adams je posjetio majku i dijete u srijedu uveče u bolnici, rekao je njegov portparol, prenosi Blic.

Dejli mejl navodi da je Adams, bivši policajac, izabran nakon što je u kampanji obećao da će smanjiti kriminal, ali da su prve dvije nedjelje njegovog mandata pucnjave nastavile da rastu. Tokom protekle nedjelje bilo je 52 pucnjave i 57 žrtava, što je povećanje od 15,6 odsto u odnosu na 2021. U poređenju na čitavu prošlu godinu, kriminal je povećan za 35 odsto.

Adams je pucnjavu u kojoj je ranjena beba opisao kao “poziv na buđenje” i rekao da “odbija da preda grad Njujork nasilju”.

“11-mjesečna beba je pogođena metkom u Bronksu. Ako to nije poziv na buđenje ne znam šta je. Nezamislivo je da bi se ovako nešto dogodilo u našem gradu. Ali, dogodilo se. Lideri su na svim nivoima napustili gradske ulice. Ja neću. Odbijam da predam grad Njujork nasilju”, naveo je 61-godišnji Adams na Tviteru.

Oznake: Zalutali metak