Dio Tokija u mraku: Nakon stravičnog zemljotresa raste strah od cunamija VIDEO

Nakon šnažnog zemljotresa jačine 7.3 stepena po Rihterovoj skali koji je danas pogodio priobalje sjevera Japana i područje oko Fukušime, izdato je upozorenje na cunami, a u mraku je ostalo više od dva miliona domaćinstava na širem području Tokija.

Isto područje na sjeveru Japana našlo se prije 11 godina na udaru razornog zemljotresa jačine 9 stepeni po Rihteru koji je izazvao kvarove u nuklearnoj elektrani Fokušima, podsjeća se u izveštaju AP.

Kompanija Tokio Electrik Pauer Holdings, koja upravlja ovom nuklearnom elektranom, u kojoj su sistemi za hlađenje otkazali nakon katastrofe 2011. godine, saopštila je da radnici provjeravaju stepen oštećenosti sistema u nuklearnom postrojenju.

U međuvremenu, Japanska meteorološka agencija (JMA) potvrdila je da se zemljotres dogodio u 23.36 po lokalnom vremenu na dubini od 60 kilometara (36 milja) ispod mora.

JMA je izdala i upozorenje na cunami sa talasima visine oko jednog metra za priobalna područja prefektura Mijagi i Fukušima, a nacionalna televizija NHK saopštila je da je cunami možda već blizu nekim od ugroženih područja.

Iako još nema informacija o žrtvama i šteti, na društvenim mrežama pojavljuju se snimci nastali u trenutku kada se potres dogodio.

Ovo je moj sto, u Tokiju, sada – stoji u opisu jednog snimka na kojem se sve ljulja od siline potresa.

Ostavite komentar: