Šokantne scene: Demonstranti pretukli predsjednika jermenskog Parlamenta VIDEO

Predsjednik jeremenskog parlamenta Ararat Mirzojian pretučen je od strane demonstranata na protestima koji su izbili u Јerevanu nakon dogovora o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Pored zgrade jermenskog parlamenta, demonstranti su zauzeli i zgradu Vlade Јeremenije i tamo razvljivali inventar, prozore i vrata.

Brojni dramatični snimci sa lica mjesta kruže po društvenim mrežama i pokazuju navodno trenutke kada je napadnut Mirzojian.

Demonstranti su se najprije sukobili sa radnicima obezbjeđenja parlamenta pa su se ustremili na automobil u kojem je sjedio Mirzojian sa porodicom.

Kako prenose svjetski mediji, demonstranti su okružili automobil predsjednika jermenskog parlamenta, pa su počeli da ga udaraju.

Na jednom od snimaka se navodno vidi kako Mirzoijan leži onesviješćen na zemlji.

Za sada nije moguće potvrditi autentičnost ovih snimaka.

Predsjednik parlamenta je u teškom stanju odvezen u bolnicu. Vijesti da je povrijeđen potvrdio je premijer Јermenije Nikol Pašinjan.

– Neke bitange su prebile Mirzojana. Morao je na operaciju, ali njegov život nije ugrožen -rekao je Pašinjan.

Demonstranti su sinoć upali u zgrade institucija u Јerevanu, između ostalog i parlament, poslije potpisivanja mirovnog sporazuma kojim se okončava najnoviji sukob na teritoriji Nagorno-Karabaha.
 

 

 

Ostavite komentar: