Demonstrant koji je hapšen zbog upada u Kongres nađen mrtav

Kristofer Stanton Džordžija, demonstrant koji je hapšen zbog upada u Kongres tokom protesta pristalica Donalda Trampa u Vašingtonu, nađen je mrtav u svojoj kući.

Protiv Stantona je pokrenut krivični postupak zbog upada u Kongres i kršenja policijskog časa tokom demonstracija u Vašingtonu.

Tri dana poslije hapšenja, njegovo tijelo je nađeno sa ranama iz vatrenog oružja u njegovoj kući u gradu Alfareta u državi Džordžiji.

Kako je utvrdio mrtvozornik, on je počinio samoubistvo pucajući sebi u grudi, a iz kuće su odnijete dvije puške, prenijeli su američki mediji.

Kristofer Stanton Džordžija jedan je od četvoro Trampovih pristalica iz države Džordžije koji su hapšeni zbog upada u Kongres. Prijetila mu je kazna od 1.000 dolara ili šest mjeseci zatvora, prenosi “Sputnik”.

Policija nije saopštila moguće motive zbog kojih je on sebi oduzeo život.

On je šesta osoba čija se smrt dovodi u vezu sa protestom u Vašingtonu. Tokom samog protesta, život je izgubilo četvoro demonstranata i jedan policajac. Za jednu ženu je poznato da je ubijena hicima iz vatrenog oružja tokom upada u Kongres, dok okolnosti smrti troje demonstranata i jednog policajca i dalje nisu poznate.

 

 

Ostavite komentar: