Da li je pronađen afrički Eldorado VIDEO

Poslije otkrića zlatonosne planine u Demokratskoj Republici Kongo,koja se nalazi u provinciji Južni Kivu, sadrži od 60 do 90 odsto rude bogate zlatom, brojni stanovnici države pohrlili su na planinu kako bi iskopali vrijedni plemeniti metal.

video, koji je snimio amater u Republici Kongo i postavio na društvenu mrežu Tviter, dokumentuje najveće iznenađenje za neke stanovnike u ovoj zemlji. Na zlatonosnoj planini je gužva, seljani kopaju zemlju i odnose je svojim kućama, da bi mogli da isperu zlato.

Brojni video snimci sa lica mjesta koja su objavljena na društvenim mrežama prikazuju ljude kako lopatama kopaju po zemlji i rukama pokušavaju da izvuku zlato iz zemlje.

Samostalno rudarstvo u kome se seljani koriste primitivnim tehnikama vađenja koje se mogu vidjeti na video snimku uobičajeno je u ovoj državi.

Zlatna groznica koja i dalje privlači hiljade ljudi u selu u provinciji Južni Kivu, natjerala je vlast da zabrani kopanje zlata, dok se ne uspostave kontrola i nadzor nad nedavno otkrivenom nalazištu.

 

Ostavite komentar: