Čekao mjesecima da vidi ruševine svetog grada: Otvorili poznatu turističku destinaciju za jednog čovjeka

Peru je otvorio ruševine Maču Pikčua za jednog turistu iz Japana koji je sedam mjeseci čekao da uđe u grad Inka, pošto je bio zarobljen u Andima zbog pandemije korona virusa.

“Došao je u Peru, sanjajući da može da ode na Maču Pikču. Gost iz Japana ušao je u Maču Pikču sa šefom parka, a onda se vratio u svoju zemlju”, izjavio je ministar kulture Perua Aleksandro Neira za britanske medije.

Takajama, koji je ulaznicu za ovaj lokalitet kupio još u martu, u subotu je ušao u ruševine citadele sagrađene prije više od 500 godinai postao prvi posjetilac u posljednjih sedam mjesceci koji je mogao da prošeta po ovom lokalitetu koji je proglašen svjetskim čudom. Njegov prvobitni plan bio je da se samo nekoliko dana zadrži u civilizaciji Perua, a da najveći dio vremena provede na lokalitetu Maču Pikču koji pripada svjetskoj baštini.

“Ovo je tako nevjerovatno! Hvala vam”, poručio je uzvođeno oduševljeni Japanac u video-snimku napravljenom na vrhu planine, prenosi Telegraf.

Ministar kulture Perua najavio je da će od novembra Maču Pikču ponovo biti otvoren za javnost, ali nije precizirao tačan datum. Ono što se, međutim, zna jeste da na ovom lokalitetu, u skladu sa mjerama protiv širenja korona virusa, dnevno neće moći da bude više od 675 ljudi, što čini 30 odsto turista koji su dolazili na ovu lokaciju do marta ove godine.

Ostavite komentar: