Čečenski zvaničnik potvrdio: Sin Kadirova (16) imenovan za posmatrača streljačkog bataljona

Sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova 16-ogodišnji Adam Kadirov imenovan je za promatrača novog streljačkog bataljona, koji je deo snaga ruskog Ministarstva obrane, rekao je visoko pozicionirani čečenski zvaničnik Adam Delimhanov.

“Ovo imenovanje je prirodan rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju vjerskih, porodičnih i kulturnih vrednosti našeg naroda”, rekao je Delimhanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i član ruskog parlamenta.

Sin čečenskog lidera, koji je prošle nedjelje napunio 16 godina i koji je nedavno imenovan za glavnog tjelohranitelja svoga oca, snimljen je u septembru kako šakama i nogama udara zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana.

Snimak, koji je objavio njegov otac Ramzan Kadirov, izazvao je osude, dok je Kadirov tada rekao da je ponosan na svog sina i da ga poštuje jer je stekao “ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vjere”.

Čečenski streljački bataljon osnovan je ranije ovog mjeseca, a sada je dio snaga ruskog Ministarstva odbrane, prenijeli su ruski mediji.

Ostavite komentar:

88nnd4crj7