Biznismen se sastao sa nepoznatom ženom, pa nađen u zamrzivaču: Htio da kupi nekretnine vrijedne 18 miliona evra

11.07.2023. | 12:01

Njemački biznismen Hans-Peter Mak (62), koji je nestao na Tajlandu, nađen je mrtav u zamrzivaču u jednoj kući, a navodno je mučen i raskomadan. Policija na Tajlandu traga za počiniocima, a on se navodno prije smrti sastao sa jednom ženom.

Mak, koji je živio na Tajlandu i radio kao broker, 4. jula je izgleda želio da sklopi unosan posao: da kupi vilu na Ko Samuiju i salu za boks. Prema tajlandskim medijima, cijena za obje nekretnine iznosi oko 18,2 miliona evra, prenosi njemački Bild.

Biznismen se prije smrti sastao sa jednom ženom, koja je navodno u međuvremenu uhapšena.

Sigurnosne kamere u baru snimile su njegov dolazak, sastanak sa nepoznatom ženom i trenutak kada odlazi u sivom mercedesu. Sastanak je trajao oko pola sata. Maka poslije toga niko nije vidio.

Tokom sastanka sa nepoznatom ženom, Mak je poslao dvije poruke svojoj djevojci Piraji Bunmak (24), ali ona nakon toga nije mogla ponovo da ga dobije.

Prema policiji, posljednji signal Makovog mobilnog uhvaćen je u provinciji Sa Kaeo, oko 230 kilometara od Pataje. Njegov mercedes je pronađen četiri dana kasnije, navodno pažljivo očišćen.

“Željeli su da unište dokaze”, rekla je policija.

Nakon njegovog nestanka, navodno je sa Makovog računa prebačeno 52.000 evra u inostranstvo. Policija ispituje troje osumnjičenih.

Policija je u ponedjeljak uveče pretražila kuću u blizini Pataje i u zamrzivaču pronašla tijelo muškarca.

Zvaničnici su u utorak ujutru potvrdili da se radi o nestalom biznismenu iz Njemačke, prenosi Pattaya News.

Kuća u kojoj je pronađeno njegovo tijelo navodno pripada Makovom prijatelju.

Prema izvještajima, njemački biznismen je mučen i raskomadan. Izdat je nalog za hapšenje njemačkog državljana.