Bivši ruski predsjednik poručio: Ako treba ići ćemo do Kijeva

Ruske snage mogle bi na pareduju sve do Kijeva ili Lavova u Ukrajini, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev za ruske medije.

“Ovdje se ništa ne može odbaciti. Ako treba da idete u Kijev, onda treba da idete u Kijev, ako je to Lavov, onda morate da idete u Lavov da uništite tu infekciju”, rekao je Medvedev, prenosi RIA Novosti.

Medvedev, zamjenik predsjedavajućeg ruskog Savjeta bezbjednosti, rekao je da će Rusiji biti potrebno još oružja i nakon okončanja ruske vojne operacije u Ukrajini.

“Potrebne su nam rezerve za budućnost, to je očigledno. Nama će biti potrebno dodatno oružje i nakon kraja operacije”, rekao je Medvedev za ruske medije.

Medvedev je istakao da se neće dogoditi militarizacija ruske privrede, kao što je to bio slučaj u Sovjetskom Savezu osamdesetih godina, jer vlast to neće dozvoliti.

“Opasnost od militarizacije naše privrede u obliku u kojem je bila krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih trenutno ne postoji. To nećemo dozvoliti. Ovdje samo treba pravilno odrediti prioritete i pratiti glavne makroekonomske pokazatelje”, istakao je Medvedev.

Ostavite komentar: