Biskup ga odmah suspendovao: Sveštenik pozitivan na kokain skrivio saobraćajnu nesreću

18.03.2024. | 17:45

Biskup Simone saopštio je da je odlučio da suspenduje paroha Danijela Kardenasa koji je bio pozitivan na kokain nakon saobraćajne nesreće u provinciji L'Akvila u Italiji.

Sveštenik je, nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao i koja se dogodila prošle nedjelje, testiran i potvrđeno je da je konzumirao kokain i to u velikoj količini.

Međutim, paroh je tvrdio da je supstancu greškom progutao i da nikada dobrovoljno nije želio da je konzumira.

“Moj klijent je tvrdio da nikada nije dobrovoljno uzeo supstancu. Kokain se može unijeti i na drugi način, ne samo ušmrkavanjem. Braniću njegov stav energično”, rekao je advokat Herardo Maroko.

“Kako bismo zaštitili dobar ugled i provjerili tačnost informacija objavljenih u štampi, ali i zbog dobrobiti parohijske zajednice Rivisondoli i Еparhijske crkve, don Danijel je privremeno suspendovan iz službe, počevši od 16. marta 2024. godine”, navodi se u saopštenju.

Sveštenik se nekoliko dana nakon incidenta vratio u grad gde je paroh i učestvuje na zvaničnom liturgijskom slavlju poslije nekoliko dana pauze gdje se branio da nikada nije uzeo opojnu supstancu.

“Trenutno živim od dobričinstva, svoju službu radim besplatno. Ne mogu da prihvatim da mi ukaljaju imidž zbog nesreće”, rekao je sveštenik.

Nesreća se dogodila prije nekoliko dana kada je sveštenik udario u zaštitnu ogradu i povrijedio se, a kasnije je ustanovljeno da je tokom upravljanja automobilom bio pozitivan na kokain.