Bil Gejts primio vakcinu protiv korone: Osjećam se sjajno

Osnivač kompanije Majkrosoft i američkih milijarder Bil Gejts otkrio je da je primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa i zahvalio se svim ljudima koji su radili na pravljenju lijekova i vakcine protiv COVID-19. Gejts, veliki pobornik vakcinisanja, nije na svom Tviter nalogu objavio koju vakcinu je primio.

“Jedna od prednosti moje 65 godine je ta što ispunjavam uslove za vakcinu COVID-19. Dobio sam prvu dozu ove nedjelje i osećam se sjajno. Hvala svim naučnicima, dobrovoljcima u istraživanjima, regulatornim tijelima i medicinskim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane, a koji su nas doveli do ovog trenutka”, napisao je Gejts na Tviteru.

Gejts je nedavno u svom blogu kazao da je 2020. godina bila užasna, ali smatra da nam stižu dobre vijesti u 2021.

Inače, Fondacija Bila i Melinde Gejts obećala je još 250 miliona dolara za jeftiniju i dostupniju vakcinu protiv COVID-19.

Pojedinačno najveća donacija dosad dolazi nakon što su Gejtsovi već dali 70 miliona dolara u novembru. S najnovijom donacijom fondacija za borbu protiv pandemije donirala je ukupno 1.75 milijardi dolara.

“Hoće li svijet postati bolje mjesto za život svih ljudi zavisi od toga šta će svjetski čelnici učiniti da bi testovi, lijekovi i vakcina bili dostupni onima koji ih trebaju”, saopštila je fondacija, prenosi Nova.rs.

Novac će služiti tome da se testovi i vakcina dostave slabo i srednje razvijenim zemljama.

 

 

Ostavite komentar: