Bezdušnost jedne djevojke! Išla po kafićima i zarazila masu ljudi, a trebala da bude u karantinu

Samo jedna djevojka umnogome je odgovorna je za širenje korona virusa u poznatom bavarskom turističkom odredištu Garmiš-Partenkirhen zbog koga je paralisan noćni život.

“Imala je simptome, testirala se kod nas, a zbog simptoma smo joj rekli da ostane u karantinu, što nije uradila. Samo što se vratila sa odmora u Grčkoj, a da li se zarazila na putu ili u Garmiš-Partenkirhenu, ne znamo”, saopštio je u subotu predstavnik okružne uprave Štefan Šarf.

Inače, riječ je o Amerikanki, koja živi u Garmiš-Partenkirhenu, a pretpostavlja se da radi za za američku vojsku. U mjestu se nalazi Naučni centar za bezbjednost američkog Centra za odbranu, a žena radi u hotelu “Edelvajs”, sklopu centra, prenio je Bild u nedjelju uveče. Amerikanka je u četvrtak uveče bila na karaoke žurci u baru “Pičiz”, gdje je zarazila još nekoliko osoba.

“Ne mogu da vjerujem da neko može biti tako glup”, izjavio je vlasnik koktel-bara Peter Meseršmit, koji je okarakterisao ženu kao “potencijalnog ubicu”. Od petka su u Garmišu uvedene mjere zaštite, pa se kafići i restorani zatvaraju od 22 h, a u lokalima može da boravi samo pet osoba istovremeno.

Kako je njemački advokat Arnt Kempgens naveo u saopštenju za štampu, 26-godišnja žena bi mogla biti kažnjena zbog namernog i opasnog nanošenja tjelesne povrede, krivičnog djela za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do deset godina zatvora.

Ostavite komentar: