Bez struje oko 56.000 ljudi: Olujni vjetar i kiša na Krimu VIDEO

Na Krimu je za posljednja četiri dana novembra izdato upozorenje zbog obilnih kiša i vjetra, koji je ostavio oko 56.000 ljudi bez struje, saopštilo je Ministarstvo energetike Rusije.

Pres-služba krimske vlade saopštila je da su sve operativne službe i resori u zemlji u stanju visoke pripravnosti zbog olujnog vjetra, kao i da se Krimljanima savjetuje da ne napuštaju svoje domove iz bezbjednosnih razloga.

 

Prema podacima hidrometeorološkog centra, 29. i 30. novembra će u južnim, centralnim i istočnim područjima Krima padati jaka kiša, a sutra se na planinama očekuje i snijeg.

Hidrometeorološki centar upozorio je na veoma jak vjetar na poluostrvu – do 25-30 metara u sekundi, a na planinama 35 metara u sekundi, što se po Boforovoj skali smatra uraganom.
U isto vrijeme, Krimljani javljaju da je nekoliko rejona Simferopolja ostalo bez struje, uključujući centralni dio grada, kao nekoliko sela tog područja.

U Simferopolju je oboreno nekoliko velikih stabala, oštećeni su automobili i krovovi kuća.

Kako se navodi, snažan vjetar obrušio se i na Јaltu. Nekoliko sela na jugu Krima ostalo je bez struje zbog naleta vjetra u ponedjeljak uveče.

Ostavite komentar: