Bajden rekao da je Putin kasapin – uslijedila reakcija: Tražio ubijanje Jugoslovena

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da je iznenađen optužbama koje je predsjednik SAD Džo Bajden uputio Vladimiru Putinu, nazvavši ga “kasapinom”.

On je podsjetio na Bajdenov zahtjev iz 1998. godine da se bombarduje Jugoslavija.

“Nakon svega, on je čovjek koji je u jednom trenutku zahtevao, govoreći pred televizijskim kamerama, da Jugoslavija treba da bude bombardovana. Tako je, tražio je bombardovanje Jugoslavije. Tražio je da se ubijaju ljudi”, kazao je Peskov za TAS S.

On je zaključio da, “stoga, u najmanju ruku je čudno da se čuju takve riječi od Bajdena.”

I predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin prokomentarisao je uvredu predsjednika SAD Džoa Bajdena na račun ruskog lidera Vladimira Putina.

“Bajden je slab, bolestan i nesrećan. Predsjednik SAD je još jednom dozvolio sebi nediplomatsku izjavu o našem predsjedniku. O tome sam ranije govorio i sada ću ponoviti: slaba ili bolesna osoba može se ovako ponašati”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, predsednik SAD Džozef Bajden je tokom razgovora sa ukrajinskim izbjeglicama u Poljskoj ruskog predsjednika Vladimira Putina nazvao “kasapin”.

Nedavno ga je nazvao i “ratnim zločincem”, zbog čega je rusko Ministarstvo spoljnih poslova uručilo diplomatsku notu američkom ambasadoru.

Ostavite komentar: