Bačen suzavac: Sukobi policije i obožavalaca pred sahranu Maradone

Pripadnici policije sukobili su se sa ljubiteljima fudbala koji su stajali u redu kako bi prišli kovčegu preminule argentinske fudbalske legende Dijega Armanda Maradone i predsjedničkoj palati u Buenos Ajresu prije zatvaranja za javnost u 20 časova.

Kadrovi koje je objavila lokalna televizija prikazuju bacanje suzavaca, kao i pripadnike specijalne i obične policije koji pokušavaju da zadrže masu koja želi da oda počast Maradoni, koji je juče preminuo u 61. godini od posljedica srčanog udara.

Hiljade obožavalaca hodalo je danas ulicama Buenos Ajresa kako bi vidjeli Maradonin kovčeg, koji je danas bio dostupan javnosti pred večerašnju sahranu.

“Mirno smo stajali u redu kada su policajci odjednom počeli da ispaljuju gumene metke. Ludilo. Samo želim da se pozdravim sa Dijegom”, izjavio je Ruben Hernandez (35) za Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Argentine Gustavo Ruso izjavio je da će povorka sa kovčegom u kojem se nalazi Maradonino tijelo proći rutom gdje će ljudi koji čekaju moći posljednji put da se pozdrave sa jednim od najboljih fudbalera svih vremena.Ostavite komentar: