Babice ne žele da prime korona vakcinu: Bolnica saopštila da će privremeno obustaviti porođaje

Bolnica u sjevernom dijelu američke države Njujork saopštila je da će privremeno obustaviti porođaje nakon što je šest zaposlenih u porodilištu dalo otkaz jer nisu htjeli da prime vakcinu protiv kovida.

Opšta bolnica okruga Luis, u gradu Louvilu, objavila je da prestaje sa porođajima od 24. septembra, prenio je Dejli mejl.

Prema američkoj televiziji WWNY, bolnica je najavila da će raditi sa državnim ministarstvom zdravlja kako bi osigurala da se porodilište ne zatvori trajno.

“Ako možemo da pauziramo i fokusiramo se na dovođenje novih babica koje su vakcinisane, moći ćemo da porađamo majke u Luis kauntiju”, izjavio je direktor bolnice Džerald Kajer.

Do 27. septembra, svi zdravstveni radnici u državi – uključujući i bolničko osoblje i zaposleni u domovima za stare u kojima je korisnicima potrebna 24-časovna nega – moraju da prime bar jednu dozu vakcine, prema uredbi bivšeg guvernera Njujorka Endrjua Kuoma od avgusta.

Kejer je rekao da je 30 zaposlenih u bolnici primilo vakcinu, a da je 30 dalo otkaz jer neće vakcinu, od čega je šestoro iz porodilišta.

Ostavite komentar: