Amerika zabrinuta da bi Generalna skupština UN mogla da postane opasno žarište kovida

Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena zabrinuta je da bi Generalna skupština Ujedinjenih nacija mogla da postane opasno žarište kovida ukoliko se svjetski lideri koji budu dolazili u Njujork ne budu pridržavali pravila o vakcinaciji.

Ambasadorka SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild rekla je za “Si-Bi-Ez njuz” da je administracija “zabrinuta o događaju u UN koji bi mogao da postane superžarište i da je potrebno preduzeti sve mjere kako bi se spriječilo da susret svjetskih lidera postane mjesto širenja kovida”.

Za razliku od prošle godine, kada je pandemija kovida 19 primorala najveći godišnji događaj u UN da bude virtuelan, ovog puta politički lideri mogu da pošalju video-poruku, a mogu i lično da dođu u Njujork na zasjedanje.

Više od 100 predsjednika, premijera i ostalih političara najavilo je da će uživo govoriti na zasjedanju, a generalna debata održava se od 21. do 27. septembra.

Bajden će govoriti u Njujorku 21. septembra, a pratiće ga nešto manji broj predstavnika Bijele kuće nego inače.

Vlasti Njujorka zatražile su ranije u pismu predsjedniku Generalne skupštine Abduli Šahidu da svi koji dođu u sjedište UN moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji protiv korone, prenio je Tanjug.

Ostavite komentar: