Abazović hit u Njujorku: Crnogorski premijer biciklom na debatu Generalne skupštine UN VIDEO

Političar vozi bickl ulicama Njurorka, i to u odijelu, sa sve naočarima za sunce, dok mu se kravata vijori na vjetru. Ne, nije u pitanju scena iz američkih “limunada” filmova, već ona koju je juče režirao premijer Crne Gore u ostavci i lider pokreta “URA” Dritan Abazović.

Generalna debata Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija (UN) održava se danas, zbog čega je Njujork ponovo postao stecište lidera zemalja širom svijeta. Jedan od njih je i Abazović, koji je riješio da se do zgrade UN -a umjesto na četiri, doveze na dva točka.

Snimljen je kako vozi biciklu u Njujorku, dok ga u stopu prati obezbjeđenje, članovi njegovog tima ali i jedno policijsko vozilo.

Snimak njegovog krstarenja ulicom Njujorka uzburkao je društvene mreže. Ljudi su se u komentarima pitali “jel tako ide na posao i u Crnoj Gori?”, “traže Keri Bredšo?”, ali i konstatovali “Dritan uživa do posljednjeg momenta”, i čak se i poistovjećivali sa njim: “Ja kad krenem prvi dan na poslu u BeGeu”.

Doduše, neki su se manje bavili Dritanom, a više kritikovali tamošnje komunalne službe pa su primjedbovali “ovaj asfalt iskrpljen k'o da su na Zabjelu”.

Abazović je inače smijenjen 20. avgusta kada su poslanici skupštine Crne Gore izglasali poslije cjelodnevne rasprave, nepovjerenje vladi koju vodi. Za smjenu Vlade je glasalo je 50 od ukupno 81 poslanika.

Inicijativu za smjenu vlade podnijelo je 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Liberalne partije, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske unije Albanaca, poslije potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC.

Ostavite komentar: