Јaka oluja pogodila Italiju: Poginule dvije osobe VIDEO

Dvije osobe poginule su danas prilikom pada drveća u centralnoj Italiji, kada su snažne oluje pogodile nekoliko regiona poslije višenedjeljnih izuzetno visokih temperatura, saopštile su italijanske spasilačke službe.

Navodi se da su muškarac i žena nasmrt zgnječeni drvećem u odvojenim incidentima u Toskani, dok su četiri osobe povrijeđene kada je drvo palo u kampu u istom regionu, prenosi Rojters.

“Razorni talas zahvatio je Toskanu”, rekao je predsjednik regiona Eugenio Ðani u saopštenju, u kojem je najavljeno vanredno stanje u oblasti bogatoj umjetničkim vrijednostima.

Dodaje se i da su jaki vjetrovi bacali velike kišobrane kafea preko čuvenog trga San Marko u Veneciji, dok su sa susjednog zvonika odlijeteli dijelovi zida.
Vjetar je duvao više od 140 kilometara na sat u nekim dijelovima sjeverne Italije, nanijevši štetu plažama u Liguriji i Toskani, rekli su meteorolozi.

Italijanska jedinica civilne zaštite saopštila je da će loše vremenske prilike tokom noći zahvatiti jug i izdala upozorenja za petak za 11 od 20 regiona u zemlji, prenose Nezavisne novine.
 

 

Ostavite komentar: