Zvijezda Čelzija precrtana: Vahid Halihodžić objasnio razloge

02.09.2021. | 17:53

Reprezentacija Maroka počinje drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a selektor Vahid Halilhodžić pred mečeva sa Sudanom i Gvinejom precrtao je jednog od najboljih igrača – Hakima Zijeha.

Bh. stručnjak ne računa na zvijezdu Čelsija pa ga izostavio sa spiska, a razlog je, kako je objasnio, ponašanje Zijeha na posljednje dvije prijateljske utakmice protiv Gane i Burkine Faso.

“Njegovo ponašanje na posljednja dva meča, posebno na onom zadnjem, nije ponašanje lidera reprezentacije koji treba da bude primjer ostalima. Zakasnio je pa je odbio da trenira. Nema smisla da raspravljamo o tome, trener sve vidi. Za mene reprezentacija je iznad svega i niko ne može da ju ucjenjuje”, istakao je Halilhodžić.

On je istakao da je Zijeh odbio da igra protiv Gane, tvrdeći da je povrijeđen.

“Prvi put u mojoj trenerskoj karijeri vidim takvo ponašanje i razočaran sam. Igrač odbija da igra prijateljsku utakmicu, pretvarajući se da je povrijeđen. Medicinska služba uradila je nekoliko testova i rekli su da može da igra. A onda je on odbio da se zagrijava u drugom poluvremenu, jer se naljutio što je na klupi. Takvo ponašanje je nedopustivo. Ne možeš da se igraš u reprezentaciji, ili si 100 odsto tu ili nisi”, poručio je Halilhodžić.

Zijeh je tako iznenada dobio slobodno praktično do 11. septembra, kada će njegov Čelsi igrati prvsntveni duel protiv Aston vile.

Oznake: Čelzi, Fudbal, Sport