Zvezdin direktor poručio: Spremamo se za Evroligu, povećaćemo budžet

26.05.2023. | 11:45

KK Crvena zvezda još uvijek zvanično nije među učesnicima Evrolige za narednu sezonu.

Ako se striktno držimo pravilnika za to će crveno-bijelima biti potrebno da odbrane titulu prvaka u ABA ligi, ali sve ukazuje na to da ćemo, bez obzira na rezultat u regionalnom takmičenju, naredne sezone srpske “vječite” rivale Crvenu zvezdu i Partizan gledati u najjačem klupskom evropskom takmičenju.

Prema mnogobrojnim najavama učesnici Evrolige ostaće isti kao u ovoj sezoni, a generalni direktor crveno-bijelih Nemanja Vasiljević je u razgovoru za “Jurohups” potvrdio da se klub sprema da i naredne sezone bude među najboljima u Evropi.

– Spremamo se za Evroligu. Sve što radimo ima veze sa tim. U mislima se spremamo za ovo takmičenje. Planiramo da pređemo u Štark arenu, već radimo na drugačijem pristupu prodaje ulaznica, dovođenju novih, iskusnih igrača i naravno da jezgro tima čine Srbi- rekao je Vasiljević.

Ipak, dok ne bude i zvanično u Zvezdi put do Evrolige traže isključivo preko regionalnog takmičenja kojem crveno-bijele čeka veliko finale protiv Partizana ili Cedevita Olimpije.

– Mislim da svi čujemo da će vjerovatno iste ekipe iz ove sezone igrati i sljedeće, ali dok ne bude zvanično za nas postoji samo jedan način da osvojimo ABA ligu da bismo bili sigurni da ćemo igrati u Evroligi sljedeće sezone- jasan je Vasiljević, prenose Sportske net.