Zvezda želi sačuvati trenera: Crveno-bijeli nagrađuju Stankovića povišicom i novim ugovorom

12.05.2021. | 17:30

Kao tokom rane igračke karijere, kada je poslije samo dvije sezone u dresu Crvene zvezde, postao meta bogatijih, Dejan Stanković je poslije 17 mjeseci trenerske misije u Ljutice Bogdana napravio ogroman skok naprijed.

Titula šampiona Srbije, odlični rezultati u Ligi Evrope, kao i sjajan podatak o samo jednoj izgubljenoj utakmici u ovoj takmičarskoj godini, napravili su od trenera crveno-bijelih ličnost prvog reda u Italiji. Danima se na Apeninima pisalo o sastancima Dejana Stankovića sa prvim čovjekom Sampdorije Masimom Fererom, kao i posredničkoj ulozi super agenta Falija Ramadanija, te Dejanovog kuma Siniše Mihajlovića.

Zvezda je, kroz izjavu Zvezdana Terzića dostavljenoj medijima, ekspresno reagovala i pozvala se na važeći ugovor koji ima Stanković do juna 2022. godine. Mladi stručnjak je bio diplomatski orjentisan, vješto je izbjegavao pitanja o potencijalnom poslu na Luiđi Ferarisu. Međutim, poslije utakmice sa Vojvodinom, kada je zvanično osvojena 32. šampionska titula, Stanković je u velikoj mjeri otklonio neizvjesnost. Okupljenim igračima, u zanosu velike radosti, saopštio je da će se i dalje družiti sa njima:

“Mi ostajemo ovdje, mi ostajemo ovdje da se borimo. Volim vas najljepše. Idemo dalje zajedno, da pocijepamo sve i naredne godine”, izustio je, između ostalog, Stanković.

Kasnije je, u mirnijoj atmosferi Zvezdine svlačionice, ponovio da nema namjeru da napušta Crvenu zvezdu, čak je od uprave kluba zahtijevao da mu sačuva neokrnjen stručni štab, pošto pojedincima ističu ugovori 30. juna.

I pored nešto slabijeg početka Dejan Stanković je pokazao da je u ovoj sezoni bio projekat vrijedan ulaganja. Crvena zvezda je na većini mečeva izgledala odlično, kulminacija Stankovićevog rada viđena je u dvomeču protiv Milana. Crveno-bijeli su bili ravnopravni sa mnogo skupljom i boljom ekipom, čak su natjerali Rosonere u finišu druge utakmice da se grčevito brane i drže za konopce. Odličan period Stanković je zaokružio i trijumfom u vječitom derbiju, odigranom 7. aprila. Kompletna slika bila bi potpuna potencijalnim osvjajanjem duple krune, ali novi meč sa Partizanom sigurno neće uticati na status Dejana Stankovića. Štaviše…

Na Marakani postoji mišljenje da bi zbog pokazane energije i strasti, na kraju i rezultata Dejan Stanković trebalo da bude nagrađen novim ugovorom. Ili još preciznije rečeno – povišicom, piše Mozzartsport.

Decembra 2019. godine Stanković je potpisao ugovor na 2,5 godine sa Crvenom zvezdom, vrijedan preko milion evra. Tačnije, Stanković je u prvom trenutku godišnje zarađivao 480.000 evra, uz odgovarajuće bonuse… Međutim, poslije susreta sa Omonijom, jedinim pravim kiksom u ovoj takmičarskoj godini, usljed COVID krize, Stanković je pristao da potpiše aneks o smanjenju zagrantovane zarade. Prepolovio je primanja kao i klupsko rukovodstvo.