Eksplozija u Pioniru, pao je i Makabi: Zvezda uz dramu slavila protiv ponosa Izraela

24.11.2022. | 20:07

Košarkaši Crvene zvezde su vezali i četvrtu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, treću u Evroligi protiv Makabija u Pioniru sa 69:68, čime su ujedno i vratili nade za potencijalni plasman u TOP 8.

Na samom kraju meča su i strepeli crveno-bijeli, ali su nekako uspjeli da se odbrane i sačuvaju prednost od pola koša prednosti, samim tim i da slave u ovom meču.

Otkako je stigao Duško Ivanović, Zvezda igra preporođeno i ređa sve bolje i bolje partije. Kada je “pao” Asvel, mnogi su to pripisali (ne)kvalitetu protivnika, potom je pobjeda u Berlinu poslije produžeta protiv Albe bila sreća, dok ova protiv Makabija ne može biti nijedno od ta dva. Ovaj tim Zvezde pokazuje nešto.

Očigledno je ta promena trenera bila ono potrebno da se pokrene ova ekipa koja je imala i dovoljno potencijala. Zvezda je slavila protiv Makabija, ekipe koja ove sezone figurira za najviši plasman, međutim, doživljavaju već drugi poraz u Beogradu u samo sedam dana.

Nemanja Nedović je ponovo predvodio svoju ekipu, dok je osim njega i Hasan Martin imao odličnu partiju, ali ništa manje zapažen nije bio ni Ben Bentil. Petrušev i Vildoza su odigrali maestralnu prvu deonicu, ali su tu i “stali”, s tim da je Duško Ivanović uspio da pronađe drugačije uloge svim košarkašima, prenosi Telegraf.

Ovom pobjedom je Zvezda uspjela i da se značajno popne na tabeli, te je došla “na vrata od TOP 8”.