Zvezda ubjedljiva protiv Partizana u prvom ovosezonskom derbiju

14.11.2021. | 21:23

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana 71:56 u derbi meču osmog kola ABA lige.

Ni u ABA ligi više nema neporaženih ekipa i za to je zaslužna ekipa Crvene zvezde koja je bez većih problema pobijedila Partizan.

Sjajan meč je odigrao Luka Mitrović, pogotovo u prvom poluvremenu kada je ubacio 12 poena bez promašaja, a utakmicu završio sa 18.

Crvena zvezda je sjajno počela, pogotovo odbranom i povela sa 7:0 jako brzo, ruku na srce su ritam ometali navijači Zvijezde ubacivanjem papira na parket.

Nakon sjajnog početka domaćih, uslijedili su brzi poeni Pantera, pa i Alena Smailagića i crno-bijeli dolaze do zaostatka od samo jednog poena 9:8, pa je Radonjić bio primoran da zove prvi tajm aut.

Nakon tajm auta su igrači Zvijezde zaigrali dosta bolje i potpuno zaustavili napad Partizana jer crno-bijeli nisu postigli nijedan poen do kraja prve dionice, koju je Zvijezda dobila sa 15:8.

U drugom kvartalu, Partizan je odlično otvorio sa 6 vezanih poena, ali onda su Mitrović i Holins poslali svoj odgovor i za tren oka je bilo 21:14, pa je Željko Obradović morao da pozove prvi tajm aut.

Zaigrao je Partizan dosta bolje, videil smo snažno zakucavanje Dangubića, ali onda Madar pravi nesportski faul i malo budi igrače Partizana koji prilaze na 25:21 i to je manje-više sve što smo vidjeli od njih u ovom djelu meča.

Zvezda pravi seriju 7:0 i bez dozvoljenih slobodnih bacanja za Partizan završava prvi dvadesetomoninutni period rezultatom 32:21.

Drugo poluvreme je počelo slobodnim bacanjima Alena Smailagića, a Partizan se spustio na 32:23, da bi uslijedila serija Crvene zvijezde i odlazak na visokih 40:23 pa je Željko Obradović pozvao minut odmora.

Poslije tog tajm-auta je Partizan bio bolji i došao do 42:31, pa je Dejan Radonjić zvao tajm aut, da bi se zahvaljujući Muru i Smailagiću sa 45:40 u korist Zvezde ušlo u 4. četvrtinu, a Smailagić je promašio dva bacanja za -3 Partizana.

Zvezda je jednostavno bila bolji rival i to pokazala u finalnom desetominutnom periodu, šutem je potpuno razbila perimetar Partizana i zahvaljujući kombinaciji dobrog šuta i još bolje odbrane trijumfovala sa 71:56.

Luka Mitrović je imao 16 poena i bio najefikasniji, 15 je imao Dobrić, a 14 Kalinić. Na drugoj strani, 15 poena je imao Smailagić, a 14 Mur.