Zvezda u problemu pred početak finalne serije: Jagodić Kuridža ne igra, Volden upitan

15.05.2021. | 13:18

Ulaze u predstojeće finale Jadranske lige košarkaši Crvene zvezde uz prednost domaćeg terena i kao branioci titule iz 2019. godine, ali kako stvari stoje crveno-bijeli će treću uzastopnu bitku za trofej protiv Budućnosti početi bez dvojice prvotimaca.

Kako je trener Dejan Radonjić potvrdio na konferenciji za medije, Marko Jagodić Kuridža sigurno neće igrati u nedjelju popodne, dok se Koriju Voldenu daju male šanse.

“Ono što znamo je da Jagodić Kuridža sigurno neće igrati, dok je gotovo izvjesno da će Volden takođe propustiti ovaj prvi meč. On od utakmice s Igokeom nije trenirao, pa su male šanse da bi neke stvari mogle ozbiljnije da se promjene. Nije trenirao ni prije toga, ta povreda se dogodila nekoliko dana pred prvi meč s Igokeom i trajala je tokom cijele serije. Nažalost, tokom majstorice se to stanje opet pogoršalo. Na svima nama je da damo više nego što je uobičajeno i da se trudimo da dobrom igrom pokušamo da kontrolišemo ozbiljan kvalitet Budućnosti, da koncentracijom i energijom imamo kontinuitet igre, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo“, porućio je trofejni stručnjak.

Podsjetimo, Radonjić je poslije dobijene polufinalne majstorice protiv Igokee otkrio da se Volden požalio na novu povredu leđa zbog koje sa ekipom nije trenirao desetak dana, sve do pred tu treću utakmicu serije. Igrao je na njegovo insistiranje, poslije primljenih “blokada”. Radonjić je još tada rekao da Voldenova povreda “ne izgleda dobro” i da će to zapravo biti glavni cilj ljekarske ekipe u danima pred finale protiv Budućnosti.

S druge strane Marko Jagodić Kuridža je van terena više od mjesec dana zbog udarca koji je dobio u mišić koljena. Iskusni krilni centar trenira, ne hoda više uz pomoć štaka, ali je i dalje daleko od takmičarske forme potrebne za utakmice gdje je ulog najviši – titula i plasman u Evroligu. Prema prvim procjenama on je trebalo da bude na poštedi oko tri sedmice, ali je oporavak trajao sporije nego očekivano, zbog čega se znatno produžio i sada doveo do toga da sigurno propušta prvu, možda i drugu utakmicu koja se igra već u utorak. Ali, o tom – potom.

Sada ostaje da lkekarska ekipa Crvene zvezde pokuša da koliko-toliko sanira Voldenovu povredu kako bi bio spreman za finale, ali Dejan Radonjić nije zvučao optimistično u poslkednjem izlaganju pred prvu utakmicu koja se igra u nedkelju od 18.30.