Zvezda u Danskoj bez četiri igrača: “Imamo ozbiljne kadrovske probleme, ali ne predajemo se”

20.10.2021. | 14:37

Uspio je Dejan Stanković da uprkos silnim kadrovskim problemima izbori pobjedu na gostovanju kod Ludogoreca, a sada će se od njega ponovo tražiti da izvede malo čudo. Jer Crvena zvezda će biti desetkovana i na gostovanju kod Midtjilanda u trećem kolu Lige Evrope pošto su zbog korona virusa iz kombinacija otpali i Aleksandar Katai i Milan Pavkov.

U Beogradu ostaju i Rišairo Živković (takođe oporavak od korone) i Veljko Nikolić (udarac), ali odsustvo ove prve dvojice predstavljaće mnogo veći izazov za crveno-bijeli stručni štab.

“Katai je imao koronu i protreban mu je oporavak, kao što je Gajiću, Degeneku, Borjanu i Krstičiću bio potreban period da izađu iz korone. Pitanje je kad je igrač spreman i za koji fizički napor poslije virusa. Bitno nam je zdravlje igrača i Sale u ovom trenutku ne može da odgovori stopostotno na zahtjeve. Nije strašno, ali ako ima i minimalan problem ne želimo da rizikujemo. Katai, Pavkov, Živković i Veljko Nikolić će ostati u Beogradu. Imamo ozbiljne kadrovske probleme, ali nećemo se predavati”, rekao je Stanković na konferenciji za novinare pred put u Danskoj.

Kako će Stanković riješiti sve te probleme ostaje da se vidi, posebno je problematična pozicija napadača, jer u odsustvo Pavkova i Živkovića kao opcije ostaju samo Lois Dioni i mladi Marko Lazetić, a da ne zaboravimo…

“Dioni će ići, ali on je imao samo jedan trening“.

Uprkos izostancima, strateg crveno-bijelih nema namjeru da odustane od ofanzive. Uvjeren da će u saradnji sa stručnim štabom ponovo uspjeti da pronađe rješenje.

“Činjenica da smo uspijevali da ostvarimo uspjehe uprkos svim dosadašnjim problemima je pohvala momcima – nije ista Zvezda, a pravimo rezultat. Zadovljan sam jer je tako. Igrači na svoj način brane boje. Ne znamo kako će proći utakmica, ali želimo da učestvujemo u svakoj, da se pitamo. Da budemo u kontroli meča, da kad dođe do 50:50, da prevagne na našu stranu”, rekao je Stanković i dodao da ne razmišlja o plasmanu u narednu fazu niti o duelu Ludogoreca i Brage, već samo o pobjedi u Danskoj.

“Gledaćemo da imamo kontrolu, da nametnemo naš način, da spriječimo njihove polukontre i kontre. Takođe, prekid im je veoma opasan, svaki aut im je kao korner. U petercu kod kornera će biti sa našim igračima 10-12 ljudi. Dosta je bitno da budemo hrabri i koncentrisani”.

Ono što hrabri Stankovića je to što su crveno-bijeli posljednjih godina sakupili ozbiljno evropsko iskustvo.

“S obzirom na prosjek godina dosta smo iskusniji i stariji od Danaca. Naši igrači imaju iskustva u ovakvim duelima. Otvorili smo dobro grupnu fazu i nema razloga da ne nastavimo tako, ali da će biti teško – biće. Rival je dobra ekipa, sa kvalittetnim madim igračima, i neće biti lako, ali iskustvo je na našoj strani”, kazao je šef stručnog štaba.